Spring naar inhoud

Cursussen

Het Bruisnest heeft een vol cursusprogramma. Voor elk werkgebied is er wel een cursus te volgen. Een cursus kun je individueel doen, maar als er meerdere vrijwilligers dezelfde cursus willen doen, kan het ook groepsgericht aangeboden worden. Denk hierbij aan bijv. keuken-assistent. Deze cursus wordt altijd groepsgericht aangeboden.
Onze werk-gerelateerde cursussen zijn alleen voor vrijwilligers, voor de overige cursussen geldt dat ook bezoekers mogen deelnemen.

Alles cursussen worden gegeven op Het Bruisnest Waddinxveen. Aanmelden kan bij de receptie, telefonische, via email of via ons Contactformulier..

Cursussen die op korte termijn gaan starten en zich geregeld zullen herhalen:

Op Het Bruisnest is er gelegenheid om individuele computerles te krijgen. Er wordt geoefend met het internet (Google) te kunnen gebruiken, e-mailen, Internetbankieren en om een Word of Excel document te leren maken. Dit is individuele begeleiding en in overleg in te plannen. Deze cursus is zonder kosten.
Wil je jouw Nederlandse grammatica verbeteren? Bij Het Bruisnest kun je een cursus volgen via de computer. Wij werken met een digitaal programma met zeer veel oefeningen. Als je wilt, kun je hierbij ook gecoacht worden. Je kan zelf aangeven op welke dag je dit graag zou willen volgen en de cursus is zonder kosten.
Het Bruisnest Waddinxveen biedt ook individuele lessen in basis Nederlands en Rekenen. Samen met een vrijwilliger ga je aan de slag om het Nederlands of Rekenen onder de knie te krijgen. Deze lessen zijn gratis en vrij in te plannen.
Het Bruisnest heeft een sollicitatietraining ontwikkeld die gericht is op onder andere het bewust worden van de persoonlijke talenten en kwaliteiten, om deze ook verder te verstevigen en benutten. Ter ondersteuning van een proces tot herstel en het kunnen deelnemen aan het maatschappelijk stelsel, bieden wij deze cursus en een compleet pakket aan voor het kunnen doorlopen van een sollicitatieprocedure. Wij denken dat de gekozen combinatie gaat bijdragen aan de wens tot individuele ontwikkeling en met meer zelfvertrouwen de stap kunnen nemen om te gaan solliciteren. Binnen onze doelstellingen willen wij zo uiting geven aan het belang voor de gerichte doelgroep om te socialiseren en te participeren in de maatschappij. Ook deze cursus is vrij in te plannen en gratis.
Binnenkort start Het Bruisnest met een sollicitatie inloop. Tijdens deze vrije inloop kunnen we je ondersteunen bij sollicitatievaardigheden. Denk aan een CV maken, een goede brief schrijven, oefenen met gesprekken, vacatures zoeken, enzovoorts.
Wil je graag leren ontwerpen, leren foto’s te bewerken of kom je niet verder met een klus waar je zelf aan bent begonnen? Wil je graag een visitekaartje maken of bijvoorbeeld een flyer voor je vereniging of club, maar weet je niet waar je moet beginnen of welke programma’s je het beste kunt gebruiken? Bij de “Eerste hulp” ga je zelf aan de slag met behulp van één van onze vrijwilligers, of zij helpen je weer op weg. Onze vrijwilliger adviseert en ondersteunt je totdat je het zelf kunt. Je mag je eigen laptop meenemen, graag zelfs. Elke donderdag van 9.00u tot 12.00u kunnen we de mogelijkheden bespreken onder het genot van een koffie. Je kunt vragen naar Mariella. Hieraan zijn geen kosten aan verbonden.

Voor vrijwilligers van Het Bruisnest Waddinxveen

Onderstaande cursussen bieden wij speciaal aan voor vrijwilligers van Het Bruisnest Waddinxveen.

Cursussen voor vrijwilligers van Het Bruisnest Waddinxveen:

Regelmatig biedt Het Bruisnest vanuit Kwintes een assertiviteit- en weerbaarheidstraining aan. Het gaat hierbij over het voor jezelf opkomen, je grenzen aangeven, afstand en nabijheid, enz.. Het gaat om opbouwen van weerstand en zelfvertrouwen zodat jij je in het werk veel beter gaat voelen.
Er zijn vrijwilligers die kiezen voor een thuisstudie die past bij hun werkgebied. Deze vrijwilligers volgen een cursus om zichzelf verder te ontwikkelen en met een diploma de arbeidsmarkt op te kunnen.

Denk hierbij aan:
  • Medewerker in de ICT
  • Webdesigner
  • Horeca-assistent, sociale hygiëne en HACCP
  • Officemanager
  • Cartoon tekenen
  • Etc.
De thuisstudies kunnen wij aanbieden dankzij de gemeente Waddinxveen.