Spring naar inhoud

Persoonlijk Herstel

Het werkgebied persoonlijk herstel organiseert diverse activiteiten ter bevordering van de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers. Dit kan bijvoorbeeld zijn op sociaal en/of op sportief vlak. Denk bijvoorbeeld aan sportactiviteiten, activiteiten rond de feestdagen, spelletjesavonden, Meet&Greets.

Een team van enthousiaste vrijwilligers is bezig om deze activiteiten te coördineren en te organiseren. Hieronder valt het bedenken van de activiteiten, planningen maken, ruimte en materiaal regelen, flyers voor de activiteit maken, etcetera.

Ontwikkeling via leefplan

Het Bruisnest wil aandacht geven aan de levensgebieden van een vrijwilliger. De weg naar persoonlijk herstel en het naar behoefte kunnen participeren in de maatschappij loopt vaak niet zonder hobbels of obstakels. Het Leefplan zal daarbij een hulpmiddel zijn waarmee we in kaart kunnen brengen hoe de individuele situatie is op een aantal levensgebieden. In onze visie is het aandachtig en serieus invullen van de verschillende themalijsten, schema’s, doelenkaarten etc., een sterke en concrete methodiek om de persoonlijke positie van de vrijwilliger in de maatschappij te herkennen.

Het op sommige onderdelen visueel maken van die positie, geeft enerzijds een helder beeld van de werkelijkheid en biedt anderzijds meer de opening om onder eigen regie stappen te kunnen ondernemen.